Devlet desteğiyle tavuk çiftliği kurdu

Devlet desteğiyle tavuk çiftliği kurdu

Bu haber 37718 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

 

Bingöl Merkeze bağlı Ilıcalar beldesinde büyükbaş hayvancılığı ile uğraşan ve hobi olarak da tavuk besleyen Serdal Koç, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2016 yılında başlattığı ‘Genç Çiftçi’ projesi kapsamında, 30 bin TL hibe alarak çiftlik kurdu. Kurduğu çiftlikte 750 tavuktan günlük 500 yumurta alan Koç, bunları satarak ekonomik kazanç sağlıyor.

Günde 500 yumurta alıyor

Hobi olarak tavuk beslediğini belirten Serdal Koç, "Bu işi yapma kararını, medyada “Genç Çiftçi Projesi” haberlerini sık görünce aldım. Devletimizin biz genç çiftçilere 30 bin liralık hibe imkânını sunduğunu gördüm. Aylık 2 bin 500 - 3 bin TL arasında bir gelir sağlıyorum. İşe ilk olarak başladığımda 450 tavuğum vardı, 8 ay gibi bir sürede bu sayıyı 750 tavuğa çıkardım. İşletmem de maksimum günde 500 yumurta üretimi gerçekleşiyor. Bu yumurtaları öncelikle şehir merkezine, yakın beldelerdeki belirli noktalara satışını yapıyorum. Yumurtalar günlük olduğu için hemşerilerimiz kaliteyi ve ne yediğini bildiği için satışlarda sorun olmuyor. Bu konuda özellikle kalitemi muhafaza etmeye çalışıyorum” dedi.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Koç, “Ülkemizde ciddi bir genç nüfus potansiyeli var. Genç nüfusun devletin verdiği bu desteklere yönelmesini tavsiye ediyorum. Gençlerimizin her konuda üretim yapmalarını, kendini geliştirebilecekleri üretim alanlarına yönelmelerini tavsiye ediyorum. Devletin masa başı işinden ziyade, verdiği imkânlarda iyi. Hem kazanç olarak memnun kalabilirler hem de sosyal hayatları olur” diye bilgi verdi.


ETİKETLER :
KURUKAHVECİ

ÖNERİLEN HABERLER

YAZARLAR

23 NİSAN BANNER DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ