Adana Lezzet Günleri başladı

Adana Lezzet Günleri başladı

Bu haber 2011 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

TAV Havalimanları iştiraki BTA Food & Services tarafından düzenlenen "Tadında Anadolu Adana Lezzet Günleri" başladı. Tadında Anadolu’nun İstanbul Havalimanı şubesinde 20-26 Mayıs, Ankara Esenboğa Havalimanı şubesinde 27-28 Mayıs, İzmir Adnan Menderes Havalimanı şubesinde 30-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerde,  Adana mutfağının zengin gastronomi mirasını ve yerel lezzetlerini tanıtmak adına özel menüler sunulacak.

Türkiye'nin güneyinde, Akdeniz'in sıcak esintileriyle şenlenen Adana, yemek kültürüyle Tadında Anadolu restoranlarında İstanbul Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanında tüm misafirleriyle buluşuyor.

BTA Food & Services tarafından Tadında Anadolu restoranlarında düzenlenen Adana Lezzet Günleri, bu muhteşem şehrin zengin gastronomi mirasını ve yerel lezzetlerini tanıtmak için düzenlenen özel bir etkinlik olarak öne çıkıyor. Etkinlikler; Tadında Anadolu’nun İstanbul Havalimanı şubesinde 20-26 Mayıs, Ankara Esenboğa Havalimanı şubesinde 27-28 Mayıs, İzmir Adnan Menderes Havalimanı şubesinde 30-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinliklerde Adana Onur Kebap’ın ünlü şefi Şevket Usta’nın kebap, lahmacun ve pide çeşitleri, fırınında pişirilen fırın yemeklerinin yanı sıra BTA Tadında Anadolu danışman şefi Şefika Günyel’in Adana yöresine ait tencere yemekleri, zeytinyağlıları ve meze çeşitleri servis edilecek.

Etkinlikler hakkında konuşan BTA İcra Kurulu Başkanı Baha Bülbül, “Tadında Anadolu ile her yıl ülkemiz gastronomi dünyasının önemli şehir ve bölgelerini “tema günleri” konseptimizin çatısı altında yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimize tanıtıyoruz. Bu yıl da çok kültürlü tarihi, bereketli toprakları, zengin gastronomi geleneği ile ülkemizin en önemli değerlerinden olan Adana yöresine sahip çıkmak üzere yola çıktık. Yöremizin geleneksel tariflerini  özenle ve orijinaline uygun şekilde hazırlamanın yanı sıra menülerde yer alan ürünlerimizi yerel üreticilerden temin ederek  bölgesel kalkınmaya destek olmaya çalışıyoruz. Nice uygarlıkların beşiği Anadolu’nun eşsiz lezzetlerini nesiller boyu yaşatmak, unutulmaya yüz tutmuş ürünleri geleceğe ve dünyaya taşımak bizim için büyük bir motivasyon kaynağı” dedi.

Adana’nın en sevilen lezzetleri menüde

ABD merkezli Daily Meal tarafından dünyanın en iyi 30 havalimanı restoranı arasına gösterilen Tadında Anadolu’nun Adana Lezzet Günleri’nde Adana Onur Kebap’ın ünlü şefi Şevket Usta’nın ve BTA Tadında Anadolu danışman şefi Şefika Günyel’in özel lezzetleri bulunacak.

Tadında Anadolu İstanbul Havalimanı şubesinde başlangıç olarak Adana usulü cacık, Adana usulü ezme salata, babagannuş, teretür (tahinli marul salata), yeşillik tabağı (tere, maydanoz, nane, turp) içeren serpme mezeler;  Adana usulü peynirli pide, Adana usulü bardak altı lahmacun, Adana usulü haşlama içli köfte, domates tava içeren ara sıcaklar;  Adana kebap ve yağlı kara içeren ana yemek ve  taş kadayıfı ile halka tatlı içeren tatlı menüsü servis edilecek.

Ankara Esenboğa Havalimanı ve  İzmir Adnan Menderes Havalimanı şubelerinde sunulacak menünün tam listesi ise şöyle: Başlangıç olarak dul avrat çorbası, Adana usulü cacık, Adana usulü ezme salata, babagannuş, teretür (tahinli marul salata), yeşillik tabağı (tere, maydanoz, nane, turp) içeren serpme mezeler; ara sıcak olarak patlıcan dolma, Adana usulü sıkma, Adana usulü haşlama içli köfte; ana yemek olarak analı kızlı, domates tava; tatlı olarak taş kadayıfı ve halka tatlı.  

Her gün 9 bin misafire hizmet veriyor

Tadında Anadolu markasının tüm operasyon birimlerinde coğrafi işaretli ürünler kullanan BTA, Türkiye turizmini kalkındırma ve tanıtma çalışmalarını kapsayacak şekilde destinasyon yönetimi yapıyor, yeni nesiller ile yabancı misafirlere  Anadolu mutfak kültürünün tanıtma misyonuyla yöresel lezzetler sunuyor.

Bu yolla hem ulusal hem de uluslararası platformlarda Türkiye’nin tanıtımı sağlanırken Türk mutfak kültürümüzün devamlılığına katkıda bulunuluyor. Öte yandan BTA, öncelikle Tadında Anadolu ticari reyonunda ve menüsünde kullanılmak üzere yerel-yöresel küçük ve özellikle de kadın üreticileri tedarik portföyüne ekleyerek toplumsal kalkınmayı destekliyor.

Tadında Anadolu’nun en büyük operasyonu İstanbul Havalimanı’nda dış hatlar gidişte pasaport kontrolü sonrasındaki 1.700 metrekarelik alanda hizmet veriyor. İzmir Adnan Menderes Havalimanı  ve Ankara Esenboğa Havalimanı iç hatlar gidiş katında da bulunan Tadında Anadolu şubeleri her gün Türkiye ve yurt dışından toplamda ortalama 9 bin misafiri ağırlıyor.

Etkinlik programı:

20-26 Mayıs / İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Katı - Tadında Anadolu

27-28 Mayıs / Ankara Esenboğa Havalimanı İç Hatlar Gidiş Katı - Tadında Anadolu

30-31 Mayıs / İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Gidiş Katı - Tadında Anadolu 

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ