İçimden Geldi…

İçimden Geldi…

Bu haber 3475 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Hayat geriye bakılmayacak kadar kısa. İleri bakılmayacak kadar belirsiz. Zeki insanlar geceleri uyumaz ya da geç yatarlar. Öyle diyor bilirkişiler.

Zeki biri olduğumu iddia edemem ama geceleri severim. Kendimle olmayı sevdiğim gibi. Gecenin sessizliğinde ki sessizliğin sesi…

Annem daima söylerdi; “ geceleri yatmak bilmez sabahları da kalkmak bilmez kızımsın benim”.. Oysa geceleri neler çıkar beynimden neler… Kimse bilmedi bilmezdi ki.

Bir gecede bir ayın iş planlarımı yapıp yattığım da olurdu, Bir gecede her şeyi terk edişimde.. 20’li yaşlarda ki kendime tek cümle söyleme şansım olsaydı. Ortası olan bir kadın ol derdim. Keskin çizgileri olmayan, orta yolu olan bir kadın ol derdim. Keskin çizgiler hep yıpratır insanı. Elinde ki ipleri bırak diyesi gelir. Birisi ile birlikte tut hayat iplerini. Tek başına ben yaparım cümlesi öznen olmasın hayatında derdim.

Bekleme seni tanımalarını, sevmesini isteyen tanıyacaktır ve sevgi emek ister derdim. Bırak onlarda emek versin sende emek ver derdim. Çabuk tüketme, şans vermeyi bil ve bir orta yolu bul. Bildiğin şeyleri kimseden saklama. Bildiğin halde bilmiyorum deyip kestirip atma.

İstiyordum ki karşında ki bildiğimi bilsin. Karşımda beynini okuyabilen hiç olmayacak. Acı günlerin olacak. Dimdik ayakta durma çök yere. Dik dura dura güçlü kadınsın sen güçlü bunu da başarırsın dedirtme. Düştün mü elini uzat kaldırın beni diyebilesin yakın dostlarına bu ayıp değil ki.

Şarkılara sığındığın kadar dost omuzlarına yasla başını gözlerinden süzülen yaşlarından utanma. Hemen gitme, yok olma hep bir ortan olsun. Keskin sirke küpüne zarardır diyerek senin hayatının özeti bu cümle olmasın.

Ben değil Biz kavramlarıyla hayat sana birlikten güç doğar bir hayat sunar. Sen bilme sen yapma…. 20’li yaşlarımda ben yaptım da ne oldu? “Güçlü kadın” cümlesi yapıştı üstüme. Size yapışan cümle sizin kaderinizdir unutmayın. Hadi şimdi ağlayın inanın bana bir el sizi kaldırıp içtenlikle sarılarak “Biz güçlüyüz” dedirtmeyi başaracaktır. Babamın da ‘asla başını eğme tacın düşer’ söylemleriyle büyüdüm. Lakin ne o taç var ne de başımı eğince sen güçlü olacaksın söylemlerinde bulunan..

SEN başar BEN hep ben yaparım dediğim için başaramadım.. 

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ