Tuğçe Sarıgöl’ün Kaleminden Satırlara Dökülen Kitap “Yutkundum Yarım Nefes”

Tuğçe Sarıgöl’ün Kaleminden Satırlara Dökülen Kitap “Yutkundum Yarım Nefes”

Bu haber 2449 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Yazar Tuğçe Sarıgöl yutkunurken nefes alamamanın, acıların doruklara ulaştığı durumlarda acıyla yutkunulduğu, nefes almayı denerken yutkunulduğunda da nefeslerin yarım kalışlarını kaleme aldı ve “Yutkundum Yarım Nefes” adlı kitabını okurlarıyla buluşturdu.

Bu kitapta tüm alıntı sözler tırnak içinde ve İtalik yazılmıştır. Alıntı sözlerin, yanında kime ait olduğu yazmıyorsa sözün sahibini bulamadığındandır. Tuğçe Sarıgöl; “Yutkunurken nefes aldığımızı ve bizlerin acılarının doruğa ulaştığı durumlarda acıyla yutkunduğumuzu, sanki yutkununca geçecekmiş gibi hissediyoruz. Hem nefes almak isteriz hem yutkunuruz yaşadıklarımıza.. Derin nefes almayı denerken yutkunduğumuzda da nefeslerimiz yarım kalır. Kitabımın adının anlamı da tam budur.” Sözleriyle noktalıyor. Yazar türlü acılara yutkunduğumuz bu dünyada, sığ cümlelerle derin konular anlatmaya çalışıyor.

Tuğçe Sarıgöl 1992 yılında Tekirdağ’da doğdu.2010 yılında liseden mezun olup, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İİBF İşletme bölümünü kazandı. Hazırlık dâhil Isparta’da 3 yıl okudu. 2013 yılında aile özlemi ağır bastığı için derslerine çok çalışıp Edirne’deki Trakya Üniversitesi’ne geçiş yaptı. 2015 yılında Trakya Üniversitesi İİBF İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Hemen iş hayatına atılan Sarıgöl’ün fazla uzun sürmeyen çalışma süresi olmadı.

2015-2018 yılları arasında kısa süreli farklı mesleklerde çalıştı. 2018 yılında Taylan Sarıgöl ile tanışarak dünya evine girdi. Tuğçe Sarıgöl halen çalışmıyor. Şu anda Açık Öğretim Fakültesi Çocuk Gelişimi bölümünde okuyor.

Bu kitap çeşitli düşünürlerin, yazarların, şarkıcıların, şairlerin alıntı sözlerinden oluşan bir nevi sözler antolojisi niteliğinde. Yazar da bu alıntı sözlerin altına kendi düşüncelerini aktarmış ve hayatından kesitler sunmuştur.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ