Sevgiye, dostluğa, iyiliğe, barış ve hoşgörüye dair ne varsa teknesine taşıyan Şaire Zehra Eraslan..

Sevgiye, dostluğa, iyiliğe, barış ve hoşgörüye dair ne varsa teknesine taşıyan Şaire Zehra Eraslan..

Bu haber 3606 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Yazar, şaire Zehra Eraslan yaşantısında şiire geniş bir yer veren usta bir kalem.. Bunun en büyük nedeni ise şair ruhlu bir annenin kızı olması.. Onun gönül sesinde büyümüş olması. Ve şiir yazmak, onun için vazgeçilmez bir tutku.

Zehra Eraslan son kitabı olan “Şiir Teknem” de acı tatlı tüm yaşanmışlıklarında ona hep yârenlik eden, güçlü ve sadık bir dost olarak görüyor. Sevinç ve hüzünlerini iç sesiyle konuşarak paylaşıyor. Şiir onun için evrensel bir kavram. Bundan ötürü yazdığı tüm gönül sesini evrendeki acı tatlı yaşanmışlıklarla empati kurarak ve onları derinden hissederek yazıyor.

Çıktığı şiir yolculuğunda gönül seslerini okuyup sayısız dostluklar kazanarak dostluk otağını genişleterek bilgi dağarcığını genişletiyor. Eraslan eserlerinin olmasını istemesindeki gayesi; ömrü bittiğinde geriye hoş bir seda kalmasını iki evladına ve onun gibi şiir sevgisi olan herkese kalmasından kaynaklanıyor.

Zehra Eraslan şiir deryasında yüzerken çok güzel kazanımlar edinen güçlü bir kalem. Yaşantısında da bu güzelliklerin tadını alarak onlara gönül sesiyle yer veriyor. Şiirin kendisi için bir mucize olduğunu, sığındığı yerin liman olduğunu ifade ediyor.

1976 yılında Kilis’te doğan şair ilk, orta ve lise öğrenimini Kilis’te tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi AÖF Halkla İlişkiler bölümünde lisans öğrenimini sürdürüyor. Evlendikten sonra eşinin görevi nedeniyle Hatay’da, Hakkari’de, Kilis’te ve daha sonra Adana’da yaşamını sürdürdü. 2001 yılından bu yana da Adana’da yaşamaktadır. Yaşadığı yerlerin kültür zenginliklerinden yararlanıp eserlerinde bu zenginliklere yer vermiştir.

“Şiir Teknem” 120 sayfadan oluşuyor ve Ekrem Yayınları’ndan basılarak satış noktalarında ve raflardaki yerini almakta..

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ