Kadir’in Ağaç Evleri..

Kadir’in Ağaç Evleri..

Bu haber 4523 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Ülkemiz turizm olanakları ve turizmde insan kaynağı açısından zengin. Hal böyle olunca farklı turizm ve konaklama alternatifleri, farklı fikir ve uygulamalar ortaya çıkıyor.

Kendi çocukluğumdaki tatil/ dinlenme imkânlarını düşününce şimdiki durum o dönemle karşılaştırılamaz bile.

Zaman içinde mutlaka daha da gelişecek. Bir dönem “her şey dâhil” konsepti ortaya çıktı. İyisiyle kötüsüyle halen kullanımda. İsraf yönü gündeme geliyor ama sistemi dönüştürmek çeşitli açılardan şimdilik hızlı olmayacak gibi görünüyor. Yabancı turistler için cazip bir sistem. Çocuk dostu oteller, gençlere yönelik oteller, eğlence konseptli oteller gibi farklılık yaratan oteller var.

Zaman içinde betondan sıkılanlar için de farklı çözümler ortaya çıktı elbet.

Şehirden ve betondan bıkanlar için doğa içinde tatil daha cazip gelmeye başladı. Artık doğa içinde tatil seçenekleri var.

Ağaç evler bunlardan biri. 38 yıldır Antalya Olympos’ da bulunan, “Ağaç ev” konseptini Türkiye’de ilk 35 yıl önce başlatan Kadir Kaya ile 26. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT’ de bu konu üzerine sohbet ettik.

Kadir Kaya “Ağaç Ev” konsepti ile 25 yıldır EMİTT fuarında hep aynı yerdedir, fuar boyunca mutlaka stantta bulunur. Ülke ve bölge tanıtımına destek verir, herkese bölgenin eşsizliğini anlatır.

“Kadir’in Ağaç Evleri’nin kurucusu Kadir Kaya, 38 yıl önce elektriğin bile olmadığı bu bölgeye geldiğinde bölgenin yaşam şartları oldukça zorluymuş. Zaman içinde 260 kişiye hizmet verebilen, 100 Bungalov, 10 kabin ve 4 kalabalık odadan oluşan bir tesis olarak bu güne ulaşmış. Bölgede bu tesisin kurulması ve ilgi görmesi ile başka illere giden bölge halkı bölgeye geri dönmeye başlamış ve bölge kalkınmasında öncü katkısı olmuş.

ULUSLARARASI BİLİNİRLİK

Bu arada Uluslararası Backpacking camiasında popüler hale gelmiş. 2000 yılında TNT’ de yeryüzünün en iyi Hostel’ i seçilmiş. 2010 yılında Washington Post’ da “Dünyada Görülecek En İlginç 10 yer” arasında, 2011 yılında Los Angeles Times tarafından “Dünyanın En Cool 10 Hostel” i arasında ilk sırada yer almış. BBC Televizyonu “Olympos’ta Sırt Çantalıların İpek Yolu Belgeseli” adıyla iki kez çekim yapmış. Discovery Channel’de de Türkiye’nin tanıtımının yapıldığı bir saatlik bir programda gösterilmiş.

Bugün hala o camiada tanınıyor ama çocuklu ailelerin, rahat, sade, doğa içinde huzurlu ve nezih tatil yapmak isteyen ailelerin ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Evler/odalar tamamen ahşap. Tesisin kapısından girdiğinizde bambaşka bir atmosfer var. Bırakın çocuklar top oynasın, ağaçları keşfetsin, bir kütüğün yaşını hesaplamayı öğrensin. Yetişkinler ağaca sarılsın, ağacı solusun, yeşile doysun, pozitif enerji depolasın. Herkes evine ve işine mutlu dönsün.

Mis gibi temiz havada portakal ağacı ve leylak kokuları eşliğinde Olympos antik şehrinden geçerek eşsiz pırıl pırıl sahile yürüyün. Tarih gözünüzde canlansın.

Orman, yeşillik içi, betondan uzak, sakin, samimi, huzurlu, rahat, kasmayan, gösterişe gerek kalmadan farklı bir atmosferde bulunmak herkese iyi gelir değil mi? Kahvaltı ve yemekler ölçülü ve lezzetli. İsraf yok. Daha birçok özelliği ve aktiviteleri web sayfasında yer alıyor. Film platosu olarak da kullanılıyor “Kadir’in Ağaç Evleri”.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM

Kadir Kaya sürdürülebilir turizmi yıllar önce keşfetmiş ve uygulamaya koymuş. İnsana ve doğaya dost bir ortamda insan ve doğa sürdürülebilirliği ve sağlığına uygun yapılar ve sistem ile turizme katkıda bulunmaya devam ediyor.

Yakında bir sürpriz ile o bölgede farklı bir konseptle de yeni çalışmalara hazırlanıyor.

Olympos cennetinde Kadir’in Ağaç Evleri yıllar içinde farkı yakalamış, doğada doğayla bir tatil sunmuş, örnek olmuş, yıllardır ülke turizmine katkı sunmuş.

Sözün özü; Turizmde farklı olan başarıyor, bölgesine, insanımıza, dünya insanlarına ve güzelim ülkemize fayda sağlıyor.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

DEICMANN BANNER PEGASUS BANNER MG BANNER MC DONALD'S PENTİ İÇ GİYİM
POLİSAN CHAKRA ALIŞ GİDİŞ